Skip to content

FrieslandCampina breidt uit in plantaardige eiwitten

Updated on:
Business
Bedrijven
Nieuws
De nieuwe producten van FrieslandCampina zijn gebaseerd op eiwitten uit peulvruchten. - Foto: Canva premium

De nieuwe producten van FrieslandCampina zijn gebaseerd op eiwitten uit peulvruchten. - Foto: Canva

Zuivelconcern FrieslandCampina breidt zijn pakket uit met een nieuwe lijn producten op basis van plantaardige eiwitten uit peulvruchten.

FrieslandCampina Ingredients lanceerde deze week enkele producten onder de merknaam Plantaris. Het gaat in eerste instantie om eiwitrijke sportdranken. Het zuivelconcern omschrijft ze zelf als ‘het eerste plantaardige aanbod’ van de ingrediëntendivisie. De producten zijn gebaseerd op eiwitten uit peulvruchten. De nieuwe producten zijn ontwikkeld met AGT Foods, een van ’s werelds grootste leveranciers van peulvruchten met toegevoegde waarde, basisvoedingsmiddelen en ingrediënten.

Breder scala eiwitopties

Herman Ermens, CEO van FrieslandCampina Ingredients, benoemt de vraag naar plantaardige producten als een trend ‘die de toekomst van hoe we eten vormgeeft’. “Meer mensen identificeren zich als flexitariër en willen daarom een breder scala aan eiwitopties, uit plantaardige en zuivelbronnen, om aan hun veranderende behoeften te voldoen.”

Volgens Ermens biedt de samenwerking met AGT mogelijkheden voor klanten om kansen te benutten via het naast elkaar presenteren van ‘hoogwaardige zuivel en plantaardige eiwitten.’ FrieslandCampina Ingredients heeft veel kennis van eiwitten, stelt Ermens. Juist daarom kan het waarde toevoegen op de markt voor plantbased ingrediënten.

Neutralere smaak

De ingrediënten voor Plantaris uit zijn speciaal ontworpen om beter aan te sluiten bij de vraag van consumenten. Die richt zich in de eerste plaats op een neutralere smaak. Bijna de helft van consumenten vindt de smaak van plantaardige eiwitten minder aantrekkelijk dan de smaak van dierlijke eiwitten. Dat blijkt volgens FrieslandCampina Ingredients uit onderzoek.

Op dergelijke punten scoort Plantaris duidelijk beter volgens paneltesten. De neutralere smaak biedt meer mogelijkheden om de eiwitten te combineren in producten. Andere eigenschappen van de ingrediënten zijn onder meer gericht op verbeterde technische verwerkingseigenschappen. Plantaris is soja- en glutenvrij en volgens de makers een goede bron van essentiële aminozuren.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin