Skip to content

Capilex: financiering van mkb op basis van vastgoed als onderpand

Capilex financiert het midden- en kleinbedrijf en heeft nu de deuren geopend voor investeerders middels de uitgifte van obligaties met een korte looptijd en een aantrekkelijk rendement. Het bijzondere aan de obligatie is dat ze zijn gezekerd met vastgoed als onderpand.

Luc van Laarhoven (rechts): “Agrariërs zijn ook ondernemers en snappen onze mentaliteit en die van de ondernemers waaraan wij leningen verstrekken." - Foto: Capilex partner

Luc van Laarhoven (rechts): “Agrariërs zijn ook ondernemers en snappen onze mentaliteit en die van de ondernemers waaraan wij leningen verstrekken." - Foto: Capilex

De huidige inflatie zorgt ervoor dat uw spaargeld op de bank in waarde afneemt. Hoe haalt u nu toch rendement uit dit vermogen, zonder veel risico te lopen? “Door gezekerd te investeren in mkb-ondernemingen”, vertelt Luc van Laarhoven, partner bij Financieringsmaatschappij Capilex.

Capilex, opgericht in 2020, financiert het midden- en kleinbedrijf en heeft om verder te groeien nu de deuren geopend voor investeerders middels de uitgifte van obligaties. De investering kenmerkt zich door een korte looptijd (3 jaar) en een aantrekkelijk rendement van 6%. Het bijzondere aan de obligatie is dat ze zijn gezekerd met vastgoed als onderpand, naast de borgstelling van de door Capilex gefinancierde ondernemers. “Laat uw geld voor u werken binnen ondernemend Nederland!”

Het midden- en kleinbedrijf wordt met recht ‘de motor van de Nederlandse economie genoemd, verduidelijkt Luc van Laarhoven. “Met ruim één miljoen bedrijven zorgt het mkb voor gigantisch veel werkgelegenheid en vormt het één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor Nederland.”

Mkb-ondernemers zien met hun entrepreneurial thinking vaak meer en betere mogelijkheden, weet hij uit ervaring. “Maar voor die mogelijkheden is meestal een stuk werkkapitaal nodig. Kapitaal dat zij bij banken vaak niet krijgen. En wanneer ze toch groen licht krijgen, is er al zoveel tijd verstreken, dat de investeringskans alweer vervlogen is. Een gemiste kans, dus!”

Ondernemers en de economie verder helpen

Ondernemers durven risico’s te nemen en creëren banen. Daarom moeten ze gefaciliteerd worden en niet gehinderd door onduidelijke of overbodige regels en eisen, vindt Capilex. Vanuit hun achtergrond in de financiële sector zagen Luc van Laarhoven en zijn zakenpartner Lex Gielen te vaak dat ambitieuze en innovatieve ondernemers goede investeringskansen moesten laten schieten. “Nadat we de bestaande processen en gehanteerde risicomodellen goed bekeken hadden, hebben we ons model ander ingericht.”

Het resultaat is dat bij Capilex ondernemers nu volledig geautomatiseerd een financiering kunnen aanvragen en uiterst snel uitsluitsel hebben over de mogelijkheden.

Al onze financieringen zijn, naast borgstelling door de ondernemer, afgedekt met hypothecaire zekerheid

(Bedrijfs)vastgoed met overwaarde

Vanzelfsprekend kijkt Capilex, net als banken, naar omzet en track record, vertelt Luc van Laarhoven. “Maar wel vanuit een ondernemersvisie.” Het businessmodel van Capilex is dan ook mede gebaseerd op de sterke stijging van de vastgoedmarkt van de afgelopen jaren, legt hij uit. “Al onze financieringen zijn, naast borgstelling door de ondernemer, afgedekt met hypothecaire zekerheid. Wij financieren op de dekking die afgegeven wordt. Een actuele en realistische benadering, wetende dat de gemiddelde lening die een mkb’er wil afsluiten bij ons € 45.000,- bedraagt en de gemiddelde overwaarde van een Nederlandse koopwoning € 175.000,- bedraagt.”

Deelname vanaf € 100.000,-

Dat financieren doet Capilex samen met investeerders. “Investeerders die mkb’ers in hun ondernemerschap willen steunen, kunnen bij ons via de aankoop van gezekerde obligaties deelnemen vanaf € 100.000,-. Wij lenen dit geld vervolgens uit aan ondernemers die het nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien. Bij akkoord hebben zij dit geld binnen vier tot vijf dagen tot hun beschikking, waardoor zij de ondernemingskans die zij voor ogen hebben daadwerkelijk kunnen pakken. Het geld staat op deze manier dus niet ‘stil’ bij een bank, maar staat als investering voor u te werken bij ondernemend Nederland.”

Het risico van de investeringen is zeer goed afgedekt, benadrukt hij. “Omdat voor financieringen altijd een borgstelling en onderpand wordt gevraagd, is de investering bij Capilex goed gezekerd. Capilex zorgt daarbovenop voor een spreiding van het risico, door enkel kleine leningen te verstrekken tot maximaal € 200.000,-. De partners van Capilex financieren daarnaast zelf mee in hun onderneming omdat ze overtuigd zijn van hun product en geloven in hun eigen dienstverlening aan ondernemend Nederland.

Momenteel wordt de agrarische sector gedwongen te kijken naar andere mogelijkheden of zelfs tot uitkoping. Wat dan te doen met uw geld?

Raakvlakken met de agrarische sector

Capilex werkt met investeerders uit verschillende branches, maar ziet bijzonder veel raakvlakken met de agrarische sector, vertelt Luc van Laarhoven. “Agrariërs zijn ook ondernemers en snappen onze mentaliteit en die van de ondernemers waaraan wij leningen verstrekken. Momenteel wordt de agrarische sector gedwongen te kijken naar andere mogelijkheden of zelfs tot uitkoping. Wat dan te doen met uw geld? Brengt u dat naar de bank waar het dagelijks minder waard wordt en daarnaast maar voor € 100.000,- is gedekt (door het depositogarantiestelsel) of investeert u liever in het Nederlandse mkb met Capilex?”

Investeerders die hun geld via Capilex laten renderen, profiteren van meerdere voordelen, volgens Luc van Laarhoven. “Allereerst ontvangt u een vast rendement van 6% per jaar, dat per kwartaal wordt uitgekeerd. Hierdoor wordt uw geld, ook met de historisch gemiddelde inflatie van rond de 2%, ieder jaar meer waard en behaald u dus daadwerkelijk rendement uit uw vermogen.”

Kijk voor meer informatie op de website van Capilex.

Snel delen

Afbeelding
Capilex

Investeer uw vermogen gezekerd bij Capilex

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin