Skip to content

Dutch AgriFood Ventures United gaat start-ups helpen met opschalen

Grote investeringsfondsen slaan de handen ineen om de voedseltransitie te versnellen.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Dutch Agrifood Ventures United

De aangesloten partijen lanceren Dutch Agrifood Ventures United in Wageningen. - Foto: Dutch Agrifood Ventures United

Dutch AgriFood Ventures United gaat start-ups ondersteunen met opschalen. Dit kondigde het samenwerkingsverband op 22 november aan.

Dutch AgriFood Ventures bestaat uit StartHub Wageningen, StartLife, de negen Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (ROM’s), Wageningen University & Research, Foodvalley NL en Invest-NL. Samen willen zij de innovatie en voedseltransitie versnellen. Zij stellen dat groeikansen van start-ups in agrifood onvoldoende benut worden. De partijen gaan samenwerken om door investeringen, bedrijfsontwikkeling en ondersteuningsprogramma’s Nederlandse bedrijven te laten uitgroeien tot succesvolle scale-ups die bijdragen aan een duurzamere voedselproductie en -consumptie.

Ondersteunen in fase voor opschaling

De oprichting van Dutch Agrifood Ventures United komt naar aanleiding van een onderzoek van Invest-NL. Daaruit kwam een aantal leerpunten voor jonge bedrijven. Daaruit blijkt dat veel start-ups problemen krijgen in de fase voor opschalen, bijvoorbeeld met commerciële en financiële bedrijfsvoering. De conclusie is dat hier meer ondersteuning voor nodig is en daar wil het samenwerkingsverband aan bijdragen.

Investeringspotentieel

De betrokken partijen beschikken over een investeringspotentieel van € 3 miljard en vertegenwoordigen 60% van de venture capital-investeringen (investeringen in startende bedrijven) in Nederland.  

Lees meer over: start-ups

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin