Skip to content

Fritesproducent Clarebout neemt branchegenoot Mydibel over

Het Belgische aardappelbedrijf Clarebout neemt het eveneens Belgische aardappelbedrijf Mydibel over.

Clarebout en Mydibel maken allebei aardappelproducten zoals frites. - Foto: Jan Willem Schouten premium

Clarebout en Mydibel maken allebei aardappelproducten zoals frites. - Foto: Jan Willem Schouten

Het Belgische aardappelbedrijf Clarebout neemt het eveneens Belgische aardappelbedrijf Mydibel over. Volgens de Vlaamse nieuwssite De Tijd was Mydibel al enige tijd op zoek naar een koper.

Naast Clarebout waren ook fritesproducenten McCain en Lamb Weston geïnteresseerd in het familiebedrijf, zo schrijft De Tijd.

Clarebout is een internationaal actief bedrijf in diepvriesaardappelproducten voor private labels, een van de grootste in Europa. Het heeft in België twee productielocaties en maakt jaarlijks een omzet van ruim € 1 miljard. 75% van de omzet komt van export.

Ook Mydibel maakt aardappelproducten, onder andere frites, kroketten, puree en aardappelvlokken, onder eigen merk en voor andere merken. Ook hiervan wordt het overgrote deel geëxporteerd. De foodservice is de grootste markt voor het bedrijf. Het verwerkt zo’n 600.000 tot 700.000 ton aardappelen per jaar.

Mydibel wil groeien via overname door Clarebout

Marc Van Herreweghe, CEO Mydibel: “Met deze transactie zetten we een volgende stap in de uitrol van onze groeistrategie. Mydibel heeft een sterke positie opgebouwd op de wereldmarkt en kan rekenen op een hecht team van medewerkers, partners en landbouwers. Met Clarebout als nieuwe eigenaar hebben we een betrouwbare partner gevonden en de weg geëffend voor het toekomstige succes van Mydibel en haar medewerkers.”

De twee bedrijven maken geen financiële gegevens bekend over de overname. De Tijd schrijft over een bedrag van meer dan € 400 miljoen dat gemoeid is met de acquisitie. Als de regelgevende instanties goedkeuring geven voor de overname, moet die gereed zijn in het eerste kwartaal van 2023.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin