Skip to content

Holland Jersey ziet afzet melk groeien op Chinese markt

Zuivelbedrijf Holland Jersey groeit op de Chinese markt met de verkoop van houdbare melk.

Holland Jersey groeit in China

Holland Jersey bestaat sinds 2015 opgericht en richt zich volledig op melk van Jersey-koeien. - Foto: Holland Jersey

Zuivelbedrijf Holland Jersey groeit op de Chinese markt met de verkoop van houdbare melk.

Begin 2022 startte de onderneming met verkoop van literverpakkingen in China. Nu komt daar een kleinverpakking (200ml) voor onderweg bij. De focus ligt daarbij volgens de onderneming op mensen die op zoek zijn naar een product met een hoge kwaliteit en een unieke smaakbeleving. Als gevolg van de groei is er bij de onderneming ruimte voor nieuwe melkleveranciers, zo geeft marketingmanager Toon Branbergen aan.

Stapsgewijs groeien met Jersey-melk in China

Holland Jersey is op de Chinese markt gestart in Shanghai. In deze stad zijn de zuivelproducten bij diverse premium warenhuizen verkrijgbaar. Naast Shanghai zijn de producten nu ook te krijgen bij warenhuizen in Shenzhen. Doel is om per stad te groeien. Om het merk te promoten is de onderneming actief op de Chinese versie van TikTok. Ook is Holland Jersey actief op de e-commerce-platforms JD en Meituan.

Branbergen licht toe dat Holland Jersey stapsgewijs wil groeien op de Chinese markt. Daarvoor werkt de onderneming samen met handelsbedrijf Gold Tulip. Dit bedrijf regelt de sales en marketing. Het bedrijf heeft bewust gekozen voor een stapsgewijze groei om niet te afhankelijk te worden van de toch wel kwetsbare Chinese markt.

Holland Jersey werkt samen met partners

Holland Jersey is in 2015 opgericht en is onderdeel van de VOB-Holland groep. De onderneming richt zich volledig op Jersey-melk en is naar eigen zeggen uitgegroeid tot een volwassen zuivelmerk met een breed assortiment dat bestaat uit melk, yoghurt, kaas, boter en melkpoeder. De producten zijn te koop in Nederland, verschillende andere Europese landen en worden geëxporteerd naar Israël, Singapore, Zuid-Korea en China.

De onderneming steekt naar eigen zeggen veel tijd in partnerschappen. Dat zijn er veel. Zo wordt de verse melk en yoghurt verwerkt bij Den Eelder in Well en komt de kaas uit Rouveen. Voor houdbare zuivel trekt Holland Jersey op met het Duitse Immergut en voor de productie van melkpoeders is er een samenwerking met Vreugdenhil Dairy Foods. Voor verkoop en marketing werkt de zuivelonderneming sinds 2020 samen met Vandersterre uit Bodegraven.

Van sharemilking naar eigen melkleveranciers

Holland Jersey werkte bij de start met het zogenoemde sharemilking-concept. De zuivelonderneming zorgde hierbij voor de Jersey-melkkoeien, grond en stallen. Dit model was volgens Branbergen nodig om al bij de start over voldoende aanvoer van Jersey-melk te beschikken. Inmiddels is dit concept volledig afgebouwd en is een pool van eigen leveranciers.

De onderneming heeft volgens Branbergen in de afgelopen jaren forse stappen gezet. Zo kan de eigen melkaanvoer in de regel volledig tot gewenste producten worden verwerkt. Sinds afgelopen jaar produceert Holland Jersey ook voor private label, al blijft de focus op de eigen merken. Als gevolg van de groei is er ruimte voor nieuwe melkveehouders met een Jersey-melkveestapel. Volumes en aantallen noemt Branbergen uit concurrentieoverwegingen liever niet.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin