Skip to content

Infarm: indoor kan tarwe 117 ton per hectare opleveren

Tarwe kan op grotere schaal binnenshuis worden geteeld als een klimaatbestendig alternatief, zegt verticaal landbouwbedrijf Infarm.

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Binnenteelt van graan levert hoge opbrengsten op. - Foto: Canva

Binnenteelt van graan levert hoge opbrengsten op. - Foto: Canva

De eerste proeven van verticaal landbouwbedrijf Infarm laten zien dat tarwe via binnenteelt jaarlijks 11,7 kilo per vierkante meter kan opbrengen. Dat staat gelijk aan 117 ton per jaar, fors meer dan in de conventionele opengrondlandbouw.

In Nederland is zo’n 8,5 ton graan per hectare buitenteelt normaal, in het buitenland ligt dat een stuk lager. Bij de binnenteelt worden geen grond en chemische pesticiden gebruikt en is relatief weinig water nodig.

Deze productie is onafhankelijk van externe klimatologische omstandigheden en daarmee echt klimaatbestendig. Het succes van deze proef is voor Infarm een belangrijke mijlpaal op weg naar klimaatbestendige landbouw en voedselzekerheid in het verslechterende klimaat.

Groeiende bevolking voeden

”Om de groeiende wereldbevolking te blijven voeden, moeten we hogere gewasopbrengsten behalen”, zegt Guy Galonska, chief technology officer (CTO) en mede-oprichter van het wereldwijd opererende Infarm. “We hebben bewezen dat het mogelijk is voor tarwe, met binnenlandbouw in een gecontroleerde omgeving. Tarwe kan op grotere schaal binnenshuis worden geteeld als een klimaatbestendig alternatief. Onze recordopbrengst kan de komende jaren met nog eens 50% omhoog met verbeterde genetica, hardware en geoptimaliseerde groeiomgevingen.”

Snel delen

Petra Vos
Petra Vos

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin