Doorgaan naar artikel

Mondelez: inflatie blijft uitdagend, wel volumegroei

Mondelez, de maker van onder andere Milka en Oreo, geeft aan geen volumes kwijt te willen raken door te hoge prijzen. Foto: Canva premium

Mondelez, de maker van onder andere Milka en Oreo, geeft aan geen volumes kwijt te willen raken door te hoge prijzen. Foto: Canva

Snackfabrikant Mondelez ziet de inflatie dit jaar als een grote uitdaging, maar denkt wel dat de omzet en het verkochte volume de prijsstijgingen zullen compenseren.

Dat liet het bedrijf weten tijdens de presentatie van de jaarcijfers over 2021. Het bedrijf heeft te maken met hogere kosten voor onder andere transport, grondstoffen zoals zuivel en oliën en verpakkingen. Het bedrijf heeft de prijzen afgelopen jaar verhoogd en ook in het nieuwe jaar zullen er prijsstijgingen zijn. De maker van onder andere Milka en Oreo geeft echter aan daar wel voorzichtig mee te willen zijn. Mondelez wil geen volumes kwijtraken door te hoge prijzen.

‘Volumegroei voor onze merken’

“We werken heel hard aan RGM (omzetgroei-management) en een beter begrip van wat mogelijk is voor prijsstelling voor onze merken, wat acceptabel is voor de consument. Zoals je weet, hebben we vele jaren geleden een tijd gehad waarin we waarschijnlijk een beetje overboord gingen met de prijsstelling. Dus we zullen een beetje voorzichtiger zijn als het gaat om prijzen. (…) We zullen zien wat de inflatiedruk zal zijn, maar ik kan u verzekeren dat we zeer voorzichtig zullen optreden en ervoor zullen zorgen dat we volumegroei voor onze merken blijven zien”, aldus CEO Dirk van de Put.

Omzet Mondelez

In 2021 wist Mondelez de omzet op te schroeven met 8% tot $ 28,7 miljard. De organische omzetgroei (zonder bijvoorbeeld overnames) was ruim 5%. De prijzen namen gemiddeld toe met 2,6 procentpunt, net als het volume. De brutomarge daalde naar 38,7% als gevolg van hogere grondstof- en transportkosten.

Beheer
WP Admin