Skip to content

Mosa Meat haalt €40 miljoen binnen voor opschaling kweekvlees

In een financieringsronde heeft Mosa Meat € 40 miljoen opgehaald. Het kweekvleesbedrijf gebruikt het geld om de productie op de schalen.

Mosa Meat haalt €40 miljoen binnen voor opschaling kweekvlees

Mosa Meat gaat het geld gebruiken om de productieprocessen van kweekvlees uit te breiden. - Afbeelding: Mosa Meat

In een nieuwe financieringsronde heeft Mosa Meat € 40 miljoen opgehaald. Het kweekvleesbedrijf wil het kapitaal gebruiken om de productie verder op de schalen.

Mosa Meat gaat het geld gebruiken om de productieprocessen uit te breiden en voor de voorbereiding om zijn producten op de markt te brengen. Een ander doel is het verlagen van de kostprijs. De € 40 miljoen komt bovenop de € 94 miljoen dat het bedrijf al eerder heeft opgehaald.

Vleesindustrie steekt geld in kweekvlees

Het geld komt onder andere van Invest-NL, die €10 miljoen investeerde. De helft van die investering komt vanuit het Europese InvestEU-programma. Ook vanuit de vleesindustrie is geïnvesteerd in Mosa Meat. Een van hen is het Duitse PHW Group. Dit pluimveevleesbedrijf steekt ook geld in het Nederlandse kweekvleesbedrijf. Dat bedrijf ondersteunt de ontwikkeling van kweekvlees al langer en investeerde in het Israëlische Supermeat.

Toelating Singapore

Het Limburgse bedrijf breidt zich voor op de toelating van zijn gecultiveerde rundvleesburger in Singapore. In die stadsstaat heeft Mosa Meat een toelatingsproces lopen en hoopt binnenkort de producten daar op de markt te mogen brengen. In Nederland breidt het bedrijf zich voor op de eerste kweekvleesproeverijen die dit jaar zullen plaatsvinden.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin