​Omzet speciaalzaken voeding stijgt door hogere prijzen

30-06 | |
De omzet van speciaalzaken lag in mei van dit jaar 5,2% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. - Foto: ANP
De omzet van speciaalzaken lag in mei van dit jaar 5,2% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. - Foto: ANP

Winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in mei 1,3% meer omzet behaald dan in mei 2021. De stijging is het grootst bij de speciaalzaken. Daar was de omzet 2,2% hoger. De omzet van de supermarkten steeg met 1,2%. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet dan in mei 2021. Dat komt vooral door de hogere prijzen, want het verkoopvolume was 5,4% lager. De omzet van de totale foodsector groeide met 1,3%.

De cijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in mei. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 0,1% hoger dan in mei 2021. De online-omzet van voedingswinkels en drogisterijen daalde met 0,4%.

In april behaalden de winkels in voedings- en genotsmiddelen 1,4% meer omzet ten opzichte van het jaar ervoor. Het verkoopvolume was 5,9% lager dan een jaar eerder. De omzet van de speciaalzaken lag 5,2% hoger, de omzet van de supermarkten steeg met 0,9%.

Noordzij
Wendy Noordzij Freelance redacteur


Beheer