Doorgaan naar artikel

Precisiefermentatie moet duidelijker worden met nieuwe definitie

De belangenorganisaties Precision Fermentation Alliance (PFA) en Food Fermentation Europe (FFE) komen daarom met een nieuwe definitie voor precisiefermentatie.

Image

Foto: Canva

Wat is precisiefermentatie en wat maakt het anders dan traditionele fermentatie of biomassa fermentatie? Die vragen moeten worden beantwoord met een nieuwe, uitgebreide definitie.

De nieuwe definitie was volgens de twee partijen nodig omdat er veel onduidelijkheid was over wat precisiefermentatie precies is. De belangenorganisaties Precision Fermentation Alliance (PFA) en Food Fermentation Europe (FFE) komen daarom met een nieuwe definitie. Irina Gerry, woordvoerder van PFA: “Er komt zoveel nieuwe technologie op de markt dat we zien dat er behoefte is voor een specifiekere en bredere definitie van het begrip.” De nieuwe definitie moet consumenten helpen met het beter begrijpen van de technologie, maar ook meer duidelijkheid scheppen voor stakeholders in de voedingsmiddelenindustrie.

Precision Fermentation Alliance (PFA) en Food Fermentation Europe (FFE) definiëren precisiefermentatie als volgt: “Precisiefermentatie combineert het proces van traditionele fermentatie met de nieuwste ontwikkelingen in de biotechnologie om op efficiënte wijze een interessante verbinding te produceren, zoals een eiwit, smaakmolecuul, vitamine, pigment of vet.”

Lees meer over precisiefermentatie

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin