Skip to content

Quorn niet langer te koop in Nederland

Quorn laat weten deze beslissing te hebben genomen door ‘significante’  afname van distributiepartners, zoals leveranciers.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Quorn

Foto: ANP

Vleesvervangers van het merk Quorn zijn niet langer te koop in Nederland en België. Dat bevestigt het bedrijf na vragen van Food&Agribusiness.

De Britse vleesvervangers worden sinds februari niet meer geleverd aan Nederlandse en Belgische supermarkten en zijn online niet meer verkrijgbaar. Quorn laat weten deze beslissing te hebben genomen door ‘significante’  afname van distributiepartners, zoals leveranciers. Ook de hoge inflatie en stijgende prijzen voor consumenten spelen de vleesvervangerproducent parten.

De producten blijven wel verkrijgbaar in horeca en andere foodservicekanalen en het bedrijf blijft investeren in de groei van het merk.

Vleesvervangers met schimmeleiwit

Quorn produceert al tientallen jaren vleesvervangers op basis van mycoproteïne, ofwel eiwit uit schimmels. Het was het enige bedrijf met deze eiwitbron op de markt, ze hadden hier alleenrecht op. Dat is onlangs vervallen en nu stappen ook andere vleesvervangerproducenten in. Schouten Europe is bezig met mycoproteïne-vleesvervangers voor private label en het Brabantse The Protein Brewery kreeg een toelating in Singapore voor hun eiwitingrediënt.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin