Skip to content

Samenwerking Vaess voor voedingstoepassing mycoproteïnen Quorn

Het Nederlandse ingrediëntenbedrijf Vaess en Marlow Ingredients, de ingrediëntentak van vleesvervangerproducent Quorn, gaan een samenwerking aan. De twee doen onderzoek naar de toepassing van mycoproteïnen in voeding.

Nieuws
Food
Vaess mycoproteïnen

Foto: Canva

Het Nederlandse ingrediëntenbedrijf Vaess en Marlow Ingredients, de ingrediëntentak van vleesvervangerproducent Quorn, gaan een samenwerking aan. De twee doen onderzoek naar de toepassing van mycoproteïnen in voeding.  

Vaess, voorheen Vaessen-Schoemaker, ontwikkelt productsamenstellingen voor de voedingssector en heeft verschillende testen gedaan met de mycoproteïnen van Marlow Ingredients. Mark de Witte, marketeer bij Vaess, zegt dat de eerste resultaten veelbelovend zijn: “We hebben de mycoproteïnen gebruikt om als eerste vegetarische ham te produceren. Bij Vaess hebben we daarbij gekeken naar het effect van de mycoproteïnen op de smaak, textuur en kleur. Het eindresultaat is geweldig.” De twee bedrijven gaan nu verder in het ontwikkelen van productsamenstellingen met de mycoproteïnen.

Vaess kijkt naar toekomst van voeding

De Witte vertelt dat veel klanten nieuwsgierig zijn naar en getriggerd worden door producten met mycoproteïnen, maar dat daar nog niet echt vraag naar is. Vaess loopt graag vooruit op de toekomst van voeding en doet daarom uit eigen initiatief onderzoek naar nieuwe ingrediënten.

Begin dit jaar maakte Quorn bekend hun mycoproteïnen te gaan verkopen aan voedsel- en drankproducenten via de nieuwe divisie Marlow Ingredients. In eerste instantie wordt het ‘supereiwit’ alleen afgezet in Europa, maar wordt daarna verder internationaal uitgerold.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin