Doorgaan naar artikel

TFC-Holland zet nieuwe rijpingstechniek in

Geüpdatet op:
Nieuws
Sustainable food
De nieuwe rijpingstechnologie zorgt onder meer voor een langere houdbaarheid van fruit als bananen, mango en avocado. Foto: Canva

De nieuwe rijpingstechnologie zorgt onder meer voor een langere houdbaarheid van fruit als bananen, mango en avocado. Foto: Canva

Tropischfruitdistributeur en Baywa-dochter TFC-Holland in Maasdijk zet de nieuwe rijpingstechnologie Softripe in.

De Duits-Braziliaanse vinding maakt bij het rijpingsproces gebruik van kunstmatige intelligentie en bewerkstelligt een hogere vruchtkwaliteit en een duidelijk langere houdbaarheid van fruit als bananen, mango en avocado, zegt het Duitse moederbedrijf Baywa. Het agrohandelsconcern claimt dat TFC-Holland een van de eerste bedrijven in Europa is die Softripe toepast.

Het ademen van het fruit

CEO Falk Schlusnus van TFC-Holland vindt deze technologie duurzamer dan het houdbaar maken met behulp van een beschermende laag op het fruit. Softripe focust op de bewaking van het ademen van het fruit en optimaliseert de luchtomstandigheden automatisch. Een voordeel is ook dat ook kwaliteitsgebreken binnen in het fruit kunnen worden gereduceerd. “De zeer homogene en constant hoge rijpingskwaliteiten hebben ons overtuigd”, verklaart Schusnus, die de investering in de technologie sinds 2019 heeft voorbereid en begeleid.

TFC-Holland heeft een assortiment van 200 fruit- en groenteproducten uit meer dan vijftig landen en distribueert Europawijd naar de retailers.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin