Verkopen Bonduelle onder druk door kleinere oogsten na droogte

09-11 | |
Blikjes groente van Bonduelle op het schap van een supermarkt. Het bedrijf voorziet over minder product te kunnen beschikken om te verwerken en te verkopen. - Foto: ANP
Blikjes groente van Bonduelle op het schap van een supermarkt. Het bedrijf voorziet over minder product te kunnen beschikken om te verwerken en te verkopen. - Foto: ANP

De extreme droogte in Europa leidde tot kleinere oogsten, waardoor Bonduelle minder product heeft om te verwerken en te verkopen.

Het conserven-, diepvries- en versbedrijf Bonduelle voorziet een beperking van de groei van de verkochte volumes. Dat komt door de vanwege de droogte kleiner uitgevallen oogsten en daardoor kleinere verwerkte volumes. Die negatieve klimaatomstandigheden in combinatie met de aanhoudende kosteninflatie maakt ook nieuwe prijsverhogingen noodzakelijk, meldt het Franse bedrijf in zijn kwartaalbericht.

“Het kader wordt gemarkeerd door mogelijke onderbrekingen bij producten, door grote onzekerheid wat betreft de consumptie en doordat we moeten afwachten of die noodzakelijke prijsverhogingen worden geaccepteerd.” Pakken die ontwikkelingen alsnog goed uit, dan voorziet Bonduelle voor het lopende boekjaar een omzetgroei van 8 tot 11%.

Omzet Bonduelle derde kwartaal € 571,3 miljoen

In het derde kwartaal realiseerde Bonduelle een omzet van € 571,3 miljoen, dat is op vergelijkbare basis 4,4% meer dan een jaar eerder. Conserven en diepvries zagen de verkopen met resp. 11,4 en 14,6% toenemen maar bij vers liep de omzet met 3,3% terug door het hete weer van de afgelopen zomer.

In Europa, goed voor ruim 60% van de verkopen, kon Bonduelle vooral profiteren van het weer opleven van de horeca vergeleken met 2021. In Noord-Amerika kampt de divisie van verse meeneemproducten echter nog altijd met forse tegenwind.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer over


Beheer