Zuivelmarkt VS bestaat voor 15% uit plantaardige producten

05-10 | |
De afzet van plantaardige zuivelalternatieven groeide twee keer zoveel als van dierlijke zuivelproducten. - Foto: Canva/triocean
De afzet van plantaardige zuivelalternatieven groeide twee keer zoveel als van dierlijke zuivelproducten. - Foto: Canva/triocean

Ongeveer 15% van de zuivelmarkt in de Verenigde Staten bestaat uit producten van plantaardige grondstoffen. Van alle huishoudens koopt 39% wel eens plantaardige zuivelalternatieven.

De afzet van plantaardige zuivelvervangers groeide in 2020 met 20%. De groei in afzet is twee keer zo hoog als bij dierlijke zuivelproducten. Dat stelde food-manager Charles Purcell van het ingrediëntenbedrijf Univar Solutions op een webinar over plantaardige zuivel.

Meer flexitariërs zorgen voor groei afzet plantaardige zuivel

“De oorzaak van de groei in plantaardige zuivel is de toename wereldwijd van het aantal flexitariërs. Dat zijn mensen die vooral plantaardige producten consumeren, afgewisseld met dierlijke producten”, licht Purcell toe. “Daarnaast weten steeds meer mensen dat plantaardige zuivel minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan dierlijke zuivel. Een kilo haverdrank veroorzaakt een uitstoot van ongeveer 0,3 kilo CO2. Bij volvette melk is dat 1,4 kilo.”

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer