Doorgaan naar artikel

$ 55 miljoen voor ontwikkeling kweekvleesburger

Geüpdatet op:
Nieuws
Eiwittransitie
Professor Mark Post van Maastricht Universiteit presenteerde in 2013 een hamburger gemaakt van kweekvlees. - Foto: ANP

Professor Mark Post van Maastricht Universiteit presenteerde in 2013 een hamburger gemaakt van kweekvlees. - Foto: ANP

Mosa Meat ontvangt een investeringsbedrag van $ 55 miljoen voor verdere opschaling van de kweekvleesburger. Dat maakte het bedrijf, dat in 2013 voor het eerst een kweekvleesburger introduceerde, vrijdag 25 september bekend.

Mosa Meat gaat het geld gebruiken om de huidige pilot-productiefaciliteit in Maastricht uit te breiden. Het wil een productielijn van industriële omvang opzetten, het team uitbreiden en het kweekvlees introduceren aan de consumenten. Volgens het bedrijf is er nog geen datum vastgesteld om kweekvlees te introduceren bij de consument. ‘Het bedrijf zal samenwerken met toezichthouders om de veiligheid van kweekrundvlees aan te tonen, om zo goedkeuring te krijgen van de regelgevende instanties voor consumenten in Europa die verlangen naar verandering’, aldus Mosa Meat.

Geen runderserum

In de afgelopen jaren wist het bedrijf kosten te verlagen en het gebruik van foetaal runderserum onnodig te maken in het productieproces. Het bedrijf bestaat nu uit een team van vijftig wetenschappers, ingenieurs en ‘food-lovers’.

De investeringsronde werd geleid door het in Luxemburg gevestigde Blue Horizon Ventures, een fonds voor voedseltechnolgie. Onder andere Bel Food Group, een vleesverwerker in Zwitserland, investeert in de ontwikkelaar van kweekvlees. Eerder dit jaar ging Mosa Meat al een samenwerking aan met Nutreco.

Mosa Meat komt voort uit de ontwikkeling van kweekvlees aan de universiteit van Maastricht door hoogleraar Markt Post. Het vlees is gekweekt uit stamcellen van een koe.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin