Skip to content

Südzucker stelt omzetverwachting naar boven bij

De omzet van Südzucker is in de eerste helft van boekjaar 2022-2023 met 29% gestegen naar € 4,6 miljard.

Updated on:
Business
Nieuws
Agri
Foto: Reuters

Foto: Reuters

De omzet van Südzucker is in de eerste helft van boekjaar 2022-2023 met 29% gestegen naar € 4,6 miljard.

De Duitse suikerproducent zag zowel de verkoopvolumes als prijzen stijgen. Alle bedrijfsonderdelen droegen aan de omzetstijging bij. Vorig jaar bedroeg de omzet een kleine € 3,6 miljard.

De brutowinst (ebitda) nam met 67% sterk toe naar € 465 miljoen. De nettowinst verdubbelde ruimschoots naar € 296 miljoen (+133%). Deze stijging was te danken aan de prestaties binnen de bedrijfsonderdelen CropEnergies (bio-ethanol), suiker en zetmeel.

Verwachte jaaromzet naar boven bijgesteld

Südzucker heeft de verwachting voor de jaaromzet naar boven bijgesteld. Voor het hele jaar verwacht de onderneming een omzet van tussen de € 9,4 en € 9,8 miljard. Afgelopen augustus ging Südzucker nog uit van een omzet tussen de € 8,9 en € 9,3 miljard.

De onderneming houdt rekening met een forse omzetstijging in de segmenten suiker, speciaalproducten en zetmeel. Voor wat betreft de ebitda houdt Südzucker vast aan de eerdere verwachting van tussen de € 810 en € 910 miljoen. Dat geldt ook voor het verwachte bedrijfsresultaat van tussen de € 450 en € 550 miljoen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin