Doorgaan naar artikel

Hoge suikerprijs drijft cijfers Tereos flink op

Het Franse suikerbedrijf Tereos heeft in het tweede kwartaal een omzet gerealiseerd van € 1,687 miljard.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

Het Franse suikerbedrijf Tereos heeft in het tweede kwartaal een omzet gerealiseerd van € 1,687 miljard. Dat is 23% meer dan in dezelfde periode vorig jaar, wat Tereos volledig toeschrijft aan de sterk gestegen prijzen voor suiker, ethanol en de andere producten die het bedrijf maakt.

De operationele winst kwam uit op € 182 miljoen vergeleken met € 125 miljoen een jaar eerder. Tereos meldt wel dat hoge energieprijzen en kosten voor andere grondstoffen ‘mechanisch’ heeft geleid tot het verder oplopen van de schuldenlast van € 2,371 per 30 juni 2022 naar € 2,752 miljard op dezelfde datum dit jaar.

Tereos, het grootste suikerbedrijf van Frankrijk en één van de grootste ter wereld, stelt dat de suikermarkt in het eerste kwartaal ‘werd gekenmerkt door een buitengewone wisselvalligheid met ongeëvenaarde historische hoge niveaus’. De sterke stijging is in de eerste plaats toe te schrijven aan fundamentele spanningen op de markt met tegenvallende oogsten in India en Thailand en ongerustheid over de exportcapaciteit van Brazilië. Maar het bedrijf voegt daar aan toe: ‘De belangrijke interventies van commerciële spelers en van speculatieve investeerders heeft een bepalende rol gespeeld bij de prijsstijgingen door een toename van de liquiditeit en een bijdrage aan de noodzakelijke wisselvalligheid om zulke historisch hoge prijzen te bereiken.’

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin