ADM en Benson Hill gaan samenwerken in eiwitrijke soja

10-08 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Het Amerikaanse voedingsbedrijf ADM en technologiebedrijf Benson Hill gaan samenwerken om soja met extra veel eiwit op de markt te brengen voor toepassing als voedingsingrediënt.

Benson Hill heeft een patent op soja dat veel eiwit bevat. ADM heeft het netwerk om de soja te produceren en te vermarkten. Beide bedrijven verwachten dat de vraag naar alternatieve eiwitten verder gaat groeien.

Nieuwe voedingsingrediënten

ADM gaat de gepatenteerde techniek van Benson Hill toepassen om voedingsingrediënten te produceren op basis van soja. ADM verwacht dat de samenwerking nieuwe voedingsingrediënten mogelijk gaat maken. Bovendien zijn minder bewerkingen nodig, omdat het eiwitgehalte hoger is dan gebruikelijk bij soja-ingrediënten. Dat bespaart op het gebruik van water en energie en het verlaagt de CO2-uitstoot, stelt ADM.

Vraag naar alternatieve eiwitten

Leticia Gonçalves, directeur voedingsmiddelen bij ADM, verwacht een aanhoudende groei van de vraag naar alternatieve eiwitten. “Alleen al de wereldwijde verkoop van alternatieve vlees- en zuivelproducten zal naar verwachting met 14% per jaar groeien, tot $ 125 miljard (€ 122 miljard) in 2030. ADM heeft de wereldwijde capaciteit uitgebreid om aan die groeiende vraag te voldoen.”

Engwerda
Jan Engwerda Redacteur


Beheer