Skip to content

Amerika wil lokale voedselketens ondersteunen

USDA maakt € 88 miljoen vrij om lokale boeren te ondersteunen in het vermarkten van hun producten.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP premium

Foto: ANP

Het Amerikaanse departement voor Landbouw (USDA) maakt € 88 miljoen vrij om lokale boeren te ondersteunen in het vermarkten van hun producten.

Als onderdeel van het Local Agricultural Market Program (LAMP) kunnen lokale voedselproducten een aanvraag indienen voor subsidie. Hiermee kunnen zij hun productie uitbreiden, distributie verbeteren of opzetten. Daarnaast gaat LAMP producenten helpen om hun producten af te zetten bij lokale ziekenhuizen, scholen en overheidsinstellingen. Het project is geïnspireerd op de vraag van boeren voor meer focus op lokale en regionale voedselproductie en distributie tijdens de eerste maanden van de coronapandemie.

Voedsel uit de streek

Minister van landbouw Tom Vilsack: “Met deze subsidie hopen we dat er meer kansen komen voor economische groei en vernieuwing bij lokale en regionale voedingsketens. We richten ons hiermee echt op de kleine en beginnende producenten. Uiteindelijk hopen we dat er meer voedsel uit de streek gegeten wordt.”

De Amerikaanse overheid is bezig met het stimuleren van de eigen productie van voeding. Eerder deze maand werd al bekend dat USDA €192 miljoen investeert in het bevorderen van vleesverwerking. President Joe Biden wil het land minder afhankelijk maken van import vanuit het buitenland en wil ook meer werkgelegenheid creëren op het platteland.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin