Doorgaan naar artikel

Ausnutria naar Amerikaanse markt met Kabrita-babyvoeding

Foto: Boerderij

Foto: Boerderij

Ausnutria heeft toestemming voor de export van babyvoeding op basis van geitenmelk naar de Verenigde Staten (VS). De zuivelonderneming verwacht dat de babyvoeding, geschikt voor baby’s van 0 tot 12 maanden, onder het merk Kabrita begin volgend jaar in de Amerikaanse winkelschappen staat.

Voor de export naar de VS moet Ausnutria voldoen aan alle voedings- en veiligheidseisen van de Amerikaanse Food and Drug Administration. Aan dit jarenlange traject komt volgens de zuivelonderneming een eind nu de beoordeling door de FDA is voltooid.

Kabrita geen onbekende op Amerikaanse markt

Babyvoeding op basis van geitenmelk onder het merk Kabrita is al verkrijgbaar in meer dan 35 landen over de hele wereld. Met de FDA-goedkeuring komt daar nu de VS bij. Ausnutria is geen onbekende op de Amerikaanse markt. Zo is Kabrita peutermelk al sinds 2014 in de VS verkrijgbaar.

100 melkgeitenbedrijven

De geitenmelk die voor de productie van de babyvoeding wordt gebruikt, wordt ingezameld bij meer dan 100 melkgeitenbedrijven, die zijn aangesloten bij dochteronderneming Holland Goat Milk.

Lees meer over

Snel delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin