Doorgaan naar artikel

Ausnutria neemt belang van 50% in Amalthea

Zuivelonderneming Ausnutria neemt een belang van 50% in de Amalthea-Group, een producent van geitenkaas.

Ausnutria is gespecialiseerd in baby- en kindervoeding op basis van geitenmelk. - Foto: Misset

Ausnutria is gespecialiseerd in baby- en kindervoeding op basis van geitenmelk. - Foto: Misset

Zuivelonderneming Ausnutria neemt een belang van 50% in de Amalthea-Group, een producent van geitenkaas. Beide ondernemingen willen de huidige samenwerking verder intensiveren. Doorgang van de transactie is nog afhankelijk van toestemming van de Autoriteit Consument en Markt.

Amalthea en Ausnutria werken al langere tijd samen op het gebied van de voor geitenmelk gepatenteerde techniek voor microfiltratie. Deze innovatie heeft volgens de ondernemingen onder meer geleid tot een vooruitstrevende positie in de markt voor geitenzuivel en een optimale verwaarding van alle afzonderlijke melkcomponenten in halffabricaten en eindproducten.

Hoogwaardige wei

De productportfolio’s en geografische posities van beide ondernemingen zouden elkaar goed aanvullen. Amalthea produceert en vermarkt half-harde kazen gemaakt van geitenmelk en biologische koeienmelk. Ausnutria is gespecialiseerd in baby- en kindervoeding op basis van geitenmelk. Groot voordeel voor Ausnutria is dat de zuivelonderneming zich door de samenwerking verzekert van zeer hoogwaardige wei, een belangrijk ingrediënt voor de vervaardiging van haar baby- en kindervoedingsproducten. Daarnaast stelt de krachtenbundeling Amalthea weer in staat om gebruik te maken van het wereldwijde netwerk van Ausnutria. Ausnutria is actief in meer dan 60 landen en heeft dochterondernemingen in onder andere het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en China.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin