Bezorger Flink werkt samen met Franse Carrefour

17-05 | |
Nederlandse bezorger van Flink. De Duitse bezorgdienst neemt een Frans collegabedrijf over. - Foto: ANP
Nederlandse bezorger van Flink. De Duitse bezorgdienst neemt een Frans collegabedrijf over. - Foto: ANP

De Duitse bezorgdienst Flink heeft de Franse collega Cajoo overgenomen en gaat samenwerken met het al aan Cajoo verbonden supermarktbedrijf Carrefour.

Met de overname wil Flink zijn expansie op de Franse markt versnellen en zijn positie als marktleider in Europa verder consolideren. Concurrent Gorillas is ook bezig voet aan Franse grond te krijgen, zij zijn in gesprek met concurrent Frichti. https://www.foodagribusiness.nl/flitsbezorger-gorillas-dicht-bij-overname-franse-frichti/.

Carrefour krijgt belang in Flink

Het Duitse Flink bedient na de overname zes miljoen klanten in negen Franse steden. Carrefour, dat een vroege investeerder en voorkeursleverancier was van Cajoo, krijgt ook een belang in Flink. Het winkelbedrijf houdt zijn eigen bezorgdienst Carrefour Sprint, maar wil dat operationeel samenvoegen met dat van Flink. Mede-oprichter Oliver Merkel van Flink: “Cajoo heeft de revolutie van de ‘quick commerce’ in Frankrijk geleid en een trouwe klantenbasis opgebouwd.”

Markt voor snelle boodschappen vertraagt iets

De markt voor snelle bezorging van boodschappen lijkt in Frankrijk te vertragen, meldde eerder onderzoeksbureau Nielsen. Tot eind vorig jaar waren er in snel tempo 145 dark stores – ‘winkels’ van waaruit de bestellingen worden uitgevoerd – gevestigd, maar daar zijn er dit jaar tot nu toe maar zeven bijgekomen. Driekwart van die vestigingen zijn te vinden in Groot-Parijs.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer