Skip to content

Britse fabrikant plantaardig eiwit Myco breidt uit

Myco produceert eiwit uit oesterchampignons die ‘verticaal’ worden geteeld in het eigen bedrijf.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Myco

Een burger met vleesvervanger. Myco is vooral bekend van Hooba, hun eigen vleesvervanger op basis van paddenstoelen. - Foto: Canva

De Britse fabrikant van plantaardige eiwitten Myco wil de komende drie jaar zeventig nieuwe werknemers aannemen om verdere groei te ondersteunen. Myco heeft recent ook een nieuw pand in gebruik genomen in Leeming Bar in Midden-Engeland.

Myco produceert eiwit uit oesterchampignons die ‘verticaal’ worden geteeld in het eigen bedrijf, een methode die volgens het bedrijf zelf uniek is in het Verenigd Koninkrijk. “Het concept van zelf telen en verwerken tot eindproduct onder één dak moet de weg plaveien voor een meer duurzame voedingsproductie”, legt het bedrijf uit.

Myco heeft recent David Woods, voorheen directeur van het failliet gegane VBites, aangesteld als CEO. Hij stelt: “Myco heeft veel potentieel en elke dag wordt hier hard gewerkt aan een nieuwe generatie plantaardige producten voor het vervangen van vlees. Ons doel is niet zozeer om de wereld om te zetten in vegetariërs, maar vleeseters er toe aan te zetten meer duurzame plantaardige voeding te eten.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin