Britse supermarkt gaat aardappelmelk verkopen

26-10 | |
Een vestiging van Waitrose in Londen. - Foto: ANP
Een vestiging van Waitrose in Londen. - Foto: ANP

Waitrose gaat melk verkopen van het jonge Zweedse merk Dug van start-up Veg of Lund.

De Britse supermarkt Waitrose ziet goede kansen in aardappelmelk. Begin volgend jaar gaat Waitrose melk verkopen van het jonge Zweedse merk Dug van start-up Veg of Lund.

Weinig suiker en verzadigd vet

Waitrose, dat luxer en daardoor ook duurder is dan de Britse concurrenten, meldt dat in haar jaarlijkse Food and Drink Report. “We hebben de laatste jaren de populariteit gezien van soja-, amandelen-, haver- en erwtenmelk. Nu zijn de aardappelen aan de beurt. Met weinig suiker en verzadigd vet gaat het ’t menu in koffiezaken de komende tijd domineren.”

Hoofd alternatieve melkproducten Alice Shrubsall: “Meer en meer mensen gebruiken plantaardige melk, of het nu om een scheutje in hun ochtendkoffie of een warme kokosnootmelkchocola in de middag gaat. Om op die toenemende vraag in te spelen, komen we met meer soorten, waaronder melk van aardappelen.”

Parttime vegetarisme

Onder de klanten van Waitrose neemt ook het parttime vegetarisme toe. In de meeste gevallen betekent dat alleen vlees in het weekend en niet op doordeweekse dagen. “Vegetarisme en veganisme blijven onze eetgewoonten domineren”, concludeert het winkelbedrijf.

Aan de andere kant meldt het ook dat veel gezinnen tijdens de lockdowns een barbecue hebben gekocht. Die zijn over de hele linie ook 40% meer aangestoken dan in vorige jaren. Dat sluit aan bij de door Waitrose gesignaleerde trend naar meer thuis koken en eten inclusief dinerparties met familie of vrienden.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteurBeheer