Doorgaan naar artikel

Cargill gaat mycoproteïne Enough vermarkten

Geüpdatet op:
Nieuws
Eiwittransitie
Image

De investering van Cargill moet de opschaling van Enough verder versnellen. Foto: ANP

Cargill en Enough halen de banden nog verder aan. De agrofoodgigant investeert in Enough en gaat het mycroproteïne-ingrediënt (eiwitten uit schimmels) dat het bedrijf produceert zelf gebruiken en vermarkten.

De investering van Cargill moet de opschaling van Enough verder versnellen, ook buiten Europa. Ook gaat Cargill het ingrediënt, Abunda, verkopen aan derden. Zelf wil Cargill het ingrediënt gaan gebruiken in combinatie met functionele ingrediënten in het portfolio. Enough blijft zelf ook hun producten afzetten. Hoeveel Cargill in Enough investeert is niet bekendgemaakt

Verbinding Cargill en Enough

Van een nieuwe samenwerking is geen sprake, want de twee hadden al een strategische samenwerking. Enough heeft een productiefacaliteit in het Zeeuwse Sas van Gent op het terrein van Cargill. Er is een directe verbinding tussen Enough en Cargill voor de aanvoer van glucose en stoom, die gebruikt wordt bij de fermentatie van de schimmels. Andersom gaat er afvalwater terug naar Cargill, die het weer kan opwaarderen en de resten kan gebruiken voor het maken van ethanol.

Enough produceert mycoproteïnen en levert grondstoffen voor bijvoorbeeld vleesvervangers. Eerder haalde het bedrijf al € 40 miljoen op om de productie uit te breiden.

Lees ook: Mycoproteïne voor vleesvervangers in opkomst

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin