Skip to content

Danone opent fabriek voor haverdrank in Frankrijk

De nu op gang gekomen productie is voor 90% bestemd voor de Europese markt.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Danone haverdrank

Foto: Canva

Danone heeft een voormalige zuivelfabriek in Villecomtal-sur-Arros bij Toulouse omgebouwd voor de productie van haverdrank van zijn merk Alpro. Het ombouwen, dat twee jaar duurde, vergde een investering van € 43 miljoen. De nu op gang gekomen productie is voor 90% bestemd voor de Europese markt.

Voor Danone is het de tweede melkfabriek in Frankrijk die wordt omgezet naar plantaardige dranken. De bijna 200 melkveehouders die voorheen de fabriek beleverden, kunnen elders bij fabrieken van het bedrijf terecht. Met deze vestiging beschikt Danone nu over vier fabrieken voor havermelk in Europa, twee in Frankrijk, een in het Belgische Wevergem en de vierde in Zweden.

Meer inzetten op plantaardig

Het project past in de strategie van het Franse zuivel- en voedingsbedrijf om meer in te zetten op plantaardig. De eerste stap was de overname, in 2017, van het Amerikaanse WhiteWave dat Alpro produceert. Danone neemt plantaardige dranken in de verslaggeving ook in één categorie op met zuiveldranken om geen onderscheid meer te maken.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin