Doorgaan naar artikel

Danone stoot biologische zuivelbedrijven in VS af

Danone heeft twee Amerikaanse fabrikanten van biologische zuivel, Horizon Organic en Wallaby, in de etalage gezet.

Danone biologische zuivel

Het zijn volgens de huidige eigenaar sterke merken met een pakket biologische zuivelproducten waaronder melk, room, yoghurt, kaas en boter. Foto: Canva

Danone heeft twee Amerikaanse fabrikanten van biologische zuivel, Horizon Organic en Wallaby, in de etalage gezet.

Danone heeft twee Amerikaanse fabrikanten van biologische zuivel, Horizon Organic en Wallaby, in de etalage gezet. Dat past in de herziening van de portefeuille aan bedrijven en activiteiten, dat is ingezet om de winstgevendheid van Danone op te voeren. Horizon Organic en Wallaby zijn samen goed voor ongeveer 3% van de totale omzet van Danone. De bedrijven hadden vorig jaar een negatieve invloed op de omzetgroei en operationele marge. Het zijn volgens de huidige eigenaar echter wel sterke merken met een pakket biologische zuivelproducten waaronder melk, room, yoghurt, kaas en boter.

‘Sterke en geliefde biologische zuivelmerken’

CEO Antoine de Saint-Affrique: “Zowel Horizon Organic als Wallaby zijn sterke en geliefde merken met interessante groeimogelijkheden. Desondanks vallen ze gezien door de lens van onze vernieuwingsstrategie, die vereist dat we gedisciplineerd zijn met het toebedelen van onze middelen, buiten onze prioriteit groeigebieden. We zijn ervan overtuigd dat het bekijken van strategische opties voor deze merken hen in staat zal stellen om de focus en middelen te krijgen die ze nodig hebben en daardoor toekomstige groei te ontsluiten.”

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin