Skip to content

DOC Kaas presenteert nieuw ketenconcept aan leden

DOC Kaas komt met een nieuw ketenconcept voor duurzaam geproduceerde kaas. Komende periode informeert de zuivelcoöperatie haar leden-melkveehouders.

Updated on:
Business
Nieuws
DOC Kaas

Foto: Boerderij

DOC Kaas komt met een nieuw ketenconcept voor duurzaam geproduceerde kaas. Komende periode informeert de zuivelcoöperatie haar leden-melkveehouders.

De introductie volgt op een lange termijn samenwerking tussen DOC, supermarktketen Jumbo en kaasmerk Uniekaas. Samen ontwikkelden ze een nieuw ketenconcept voor duurzaam geproduceerde kaas. Belangrijk onderdeel is een nieuw duurzaamheidsprogramma voor de leden-melkveehouders van de coöperatie. Deelnemende leden ontvangen volgens de coöperatie een marktconforme toeslag. Meer wil een woordvoerster van de coöperatie er nog niet over kwijt.

Vijf thema’s

Het duurzaamheidsprogramma van DOC omvat vijf thema’s die zich richten op diergezondheid & dierwelzijn, klimaat, grondgebruik & milieu en biodiversiteit. Doel is om stap voor stap toe te werken naar duurzamere en diervriendelijkere kaas.

Belang van ketendenken

DOC – mede-eigenaar van de Duitse zuivelonderneming DMK – en Uniekaas – dochteronderneming van DMK – zien het toenemende belang van ketendenken. Idee is dat je alleen samen toegevoegde waarde kunt creëren voor alle afzonderlijke schakels binnen de keten. Met deze lange termijn samenwerking met Jumbo denken beide partijen adequaat te kunnen inspelen op de uitdagingen en verwachtingen van de snel veranderende markt.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin