Duitse Veganz wil kapitaal ophalen met beursgang

26-10 | |
Vegan pizza van Veganz. - Foto: ANP
Vegan pizza van Veganz. - Foto: ANP

Met het geld wil Veganz een eigen productielocatie bouwen en het aandeel van de verkoop van zelfgeproduceerde vegan producten verhogen van 0,3% nu naar 30%.

De Duitse verkoper van vegan levensmiddelen Veganz gaat volgende maand naar de beurs. Het bedrijf verwacht tussen € 33 en € 42,8 miljoen op te halen via een notering aan de Frankfurt Stock Exchange. Met het kapitaal wil Veganz onder andere een nieuwe productielocatie in de buurt van Berlijn bouwen. Ook wordt het geld gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling, marketing en uitbreiding in Europese landen.

Plantaardige vis en getextureerde eiwitten

Door een eigen fabriek te bouwen, wil Veganz het aandeel van de verkoop van zelfgeproduceerde producten verhogen van 0,3% naar 30%. Op de nieuwe locatie zullen plantaardige vis en getextureerde eiwitten voor vlees- en kaasvervangers gemaakt worden.

120 vegan producten

Het in 2011 opgerichte bedrijf heeft een productportfolio van zo’n 120 producten, waaronder chocolade, koek, snoep, vlees-, vis- en kaasvervangers, in 17 categorieën. Veganz opende de eerste vegan supermarkt in Europa. De producent heeft nog steeds drie eigen winkels in Berlijn. Inmiddels worden de producten van Veganz in de helft van alle Europese landen verkocht. In Nederland liggen Veganz-producten in de schappen van Albert Heijn.

De omzet van de vegan-producent bedroeg in 2020 € 30,2 miljoen. In de eerste zes maanden van 2021 kwam de omzet uit op € 17,2 miljoen, een groei van 16% ten opzichte van vorig jaar.

KloostermanBeheer