Doorgaan naar artikel

€ 60 miljoen uit Nationaal Groeifonds voor kweekvlees

Een project voor de verdere ontwikkeling van kweekvlees krijgt € 60 miljoen uit het Nationaal Groeifonds.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Foto: Canva

Foto: Canva

Een project voor de verdere ontwikkeling van kweekvlees krijgt € 60 miljoen uit het Nationaal Groeifonds.

Dit wordt ook wel het Wopke-Wiebesfonds genoemd, naar de ministers Wopke Hoekstra en Eric Wiebes die ten tijde van het begin van de coronacrisis het initiatief namen om de economische groei aan te zwengelen met een fonds. In de tweede ronde wordt € 5 miljard uitgegeven aan verschillende bedrijven en projecten.

Een daarvan is dus Cellulaire Agricultuur, de techniek voor het kweken van cellen zonder tussenkomst van dieren om tot een dier- en planeetvriendelijker vlees- of melkproduct te komen. Kweekvlees dus, het project speelt in op de eiwittransitie.

Om aanspraak te maken op een zak geld uit het fonds, konden bedrijven en instanties een voorstel doen. De initiatiefnemers van dit project stelden: “We zien grote ontwikkelingen in het buitenland en staan als Nederland voor een keuze; nu investeren en de vruchten plukken, of kennis en inkomsten laten wegvloeien naar het buitenland. Het Nationaal Groeifonds is de manier waarop Nederland deze verdienkans kan grijpen.”

Ze vroegen om een bijdrage van € 252 – € 382 miljoen uit het Nationaal Groeifonds, maar krijgen nu maximaal € 60 miljoen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin