Skip to content

Eerste Kamer wil geen extra heffing op havermelk en vruchtensap

Dit zou betekenen dat bijvoorbeeld havermelk en vruchtensappen zonder toegevoegde suikers begin volgend jaar niet duurder worden.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Heffing vruchtensap havermelk 2

Foto: Canva

Dranken zonder toegevoegde suikers zouden niet onder de verhoogde heffing voor alcoholvrije dranken moeten vallen. Een meerderheid van de Eerste Kamer stemde dinsdag in met een voorstel van PvdD-Senator Niko Koffeman hiertoe.

Dit zou betekenen dat bijvoorbeeld havermelk en vruchtensappen zonder toegevoegde suikers begin volgend jaar niet duurder worden.

Binnen drie maanden reactie

In het plan van de PvdD, dat werd gesteund door onder meer VVD, BBB en GroenLinks-PvdA, staat dat de Eerste Kamer binnen drie maanden een reactie wil van de regering. Tweede Kamerleden Lammert van Raan en Eva van Esch (allebei PvdD) probeerden eerder al alleen plantaardige alternatieven voor melk uit te zonderen van de belastingregel, maar dat voorstel kwam niet door de Tweede Kamer.

Frisdrank en alcoholvrij bier

De belasting op alcoholvrije dranken als frisdrank en alcoholvrij bier wordt verhoogd, in de hoop dat mensen dan voor gezondere alternatieven kiezen, zoals water. De extra heffing gaat dan ook niet gelden voor mineraalwater.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin