Doorgaan naar artikel

FrieslandCampina werkt met vakbonden aan nieuw sociaal plan

FrieslandCampina wil met de vakbonden een nieuw sociaal plan afsluiten in het kader van de komende reorganisatie.

FrieslandCampina nieuw sociaal plan

De vorige grote personeelsreorganisatie bij FrieslandCampina werd in november 2020 aangekondigd. Foto: Mark Pasveer

FrieslandCampina wil met de vakbonden een nieuw sociaal plan afsluiten in het kader van de komende reorganisatie. Dat melden de vakbonden FNV, CNV en De Unie.

Het zuivelbedrijf kondigde op 6 oktober zijn aangescherpte bedrijfsstrategie Expedition 2030 aan. Als onderdeel van de strategie wil het bedrijf vanaf 2026 jaarlijks € 400 tot € 500 miljoen aan kosten besparen, met forse besparingen vanaf 2024. Door de hele organisatie moeten de kosten omlaag, waarbij het zwaartepunt ligt op de ondersteunende functies. De besparingen leiden tot herstructurering en banenverlies, maar betreffen geen sluiting van productielocaties.

FNV-bestuurder Ron Vos laat weten dat het vorige sociaal plan van FrieslandCampina al een tijd is verlopen, al is het nadien nog wel toegepast. Dit meest recente sociaal plan van FrieslandCampina is volgens hem ver boven marktconform. De zuivelonderneming zou dit plan willen versoberen, maar daar gingen de vakbonden tot op heden niet in mee.

Herplaatsing lijkt een stuk lastiger

De vorige grote personeelsreorganisatie bij FrieslandCampina werd in november 2020 aangekondigd. Zo’n 1.000 arbeidsplaatsen, grotendeels in Nederland, België en Duitsland, kwamen tot eind 2021 te vervallen wat moest leiden tot een kostenbesparing van meer dan € 100 miljoen. Een besparing die volgens een woordvoerder ook is gerealiseerd. Basis voor het vorig sociaal plan was om zoveel mogelijk mensen intern te herplaatsen. Dat is volgens Vos vaak gelukt. Bij komende reorganisatie lijkt herplaatsing een stuk lastiger. Vos spreekt van een ander type reorganisatie. Volgens de vakbondsbestuurder gezien de financiële situatie van de onderneming begrijpelijk.

Vroeger was de slogan van vakbonden volgens Vos ‘geen mens de poort uit’. Maar dat is nu niet meer het geval. “Om te kunnen concurreren moet een bedrijf wel renderen”, aldus Vos. Hoeveel werknemers de zuivelonderneming moeten verlaten, is volgens hem nog koffiedik kijken. De FNV hoopt samen met FrieslandCampina en de andere vakbonden in november tot een nieuw sociaal plan te komen.

FrieslandCampina telde afgelopen jaar bij een omzet van € 14,1 miljard, en een melkaanvoer van 9,5 miljard kilo, 21.715 medewerkers waarvan 7.717 in Nederland. Ter vergelijk: Arla, goed voor een omzet van € 13,8 miljard en een melkaanvoer van 13,5 miljard kilo, telde in dat jaar 20.907 medewerkers waarvan 7.763 in Denemarken. In de afgelopen drie jaar is het gemiddeld aantal fte’s bij FrieslandCampina met meer dan 2.000 fte’s gedaald. Desondanks namen de loonkosten, onder meer als gevolg van een nieuwe cao, toe. Ook voor dit en komend jaar zal een nieuwe cao-Zuivel de lonen laten stijgen.

Wat betreft besparingen moet volgens een woordvoerder breder worden gekeken dan alleen de loonkosten. Het gaat dan bijvoorbeeld ook over besparingen op huisvesting en ondersteunende diensten. Op de komende reorganisatie wil hij niet vooruitlopen. Naar verwachting komt FrieslandCampina half december met meer details over de op handen zijnde reorganisatie.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin