Getir en Just Eat Takeaway gaan samenwerken

17-11 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, Just Eat Takeaway, gaat samenwerken met flitsbezorger Getir. Het volledige assortiment van Getir is te bestellen via het platform van Just Eat Takeaway.

De samenwerking in week 47 starten in Duitsland en zal de komende weken verder worden uitgerold naar andere Europese landen. In Spanje, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk moet de dienst beschikbaar komen. Het is nog onduidelijk of Nederland volgt.

Via Lieferando bestellen, Getir bezorgt

Klanten kunnen via het platform van de Duitse dochter Lieferando producten bestellen. Deze worden vervolgens door bezorgers van Getir thuisbezorgd. De samenwerking start in Berlijn, Düsseldorf en Keulen en moet tegen begin december zijn uitgerold naar alle locaties die Lieferando bedient. Klanten kunnen kiezen uit 2.000 producten. De Duitse maaltijdbezorger startte in augustus een eigen pilot met het thuisbezorgen van boodschappen.

Marktpositie Getir versterken

Met de samenwerking kan Getir de aanwezigheid op de Europese markt aanzienlijk versterken. Het bedrijf is in 2015 opgericht en is actief in onder anderen Nederland, Spanje, Frankrijk en Verenigde Staten. Flitsbezorgers hebben last van grote concurrentie. Sinds een jaar is het bedrijf ook actief in Duitsland en is daar volgens ingewijden bezig met de onderhandelingen met Gorillas. Getir wil de Duitse tak van het bedrijf overnemen.

Klappen voor flitsbezorgers

Sinds alle winkels en restaurants weer open zijn, stagneert de groei van de flitsbezorgers, bleek afgelopen zomer uit cijfers. De samenwerking met een grote partij als Just Eat Takeaway is voor Getir een manier om toch meer consumenten te bereiken.

Zoveelste samenwerking voor Just Eat Takeaway

Voor Just Eat Takeaway is dit de zoveelste samenwerking. In Nederland zijn producten van biosuper Marqt en SPAR te koop op Thuisbezorgd.nl. Ook met Albert Heijn is een pact gesloten om boodschappen te bezorgen. Ook internationaal zoekt het bedrijf de samenwerkingen op met McDonald’s, Domino’s en supermarkten.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer