Skip to content

Greenyard neemt Belgische vegan ijsmaker Crème de la Creme over

Crème de la Crème is een ijsproducent, maar heeft in het bijzonder aandacht voor zuivelvrije soorten.

Crème de la Crème

Het Nederlandse distributiecentrum van Greenyard in Waddinxveen, wereldwijd handelaar in groente en fruit uit België. - Foto: ANP

De Belgische groente- en fruitleverancier Greenyard heeft het Belgische Crème de la Crème overgenomen. Het is de tweede vegan ijsproducent die het bedrijf inlijft.

Crème de la Crème is een ijsproducent, maar heeft in het bijzonder aandacht voor zuivelvrije soorten. Het produceert onder het eigen merk, maar levert ook aan huismerken en A-merken. Met de overname wil Greenyard zijn positie versterken in het diepvriessegment. De groente- en fruitleverancier wil groeien in ‘pure-plant’ producten, vooral in diepvriesdesserts en -snacks.

Tweede ijsovername

Het is de tweede overname van Greenyard in vegan ijs. Vorig jaar nam het de Nederlandse start-up Gigi Gelato over. Dit bedrijf maakt ijs op basis van fruit, zonder eieren, melk en kunstmatige aroma’s. Francis Kint, CEO van Greenyard: ” We zijn ervan overtuigd dat de vraag naar lekkere, gezonde, pure-plant snack- en dessertproducten zal blijven groeien. Daarbij past het bedrijf naadloos binnen onze Europese logistieke keten in de diepvriescategorie en kan het de vruchten plukken van onze wereldwijde toegang tot de grootste retailers.”

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin