Doorgaan naar artikel

Heüra Foods haalt €40 miljoen op

De investering luidt ook een samenwerking tussen Upfield en Heüra in.

Heura Foods

De vleesvervangers van Heura zijn in Nederland verkrijgbaar bij Jumbo-supermarkten. - Foto: Heura

De Spaanse vleesvervangerproducent Heüra Foods haalt in een nieuwe financieringsronde €40 miljoen op, onder andere bij margarinefabrikant Upfield. Met de investering hoopt het bedrijf winstgevend te worden.

Heüra Foods diende in april vorig jaar een patent in op een nieuwe techniek, waarmee plantaardige voedingsmiddelen geproduceerd worden zonder toevoegingen. Die nieuwe technologie trekt de aandacht van investeerders. De miljoenen wil het bedrijf inzetten om de producten op nieuwe markten te introduceren en om nieuwe producten te ontwikkelen.

Samenwerking

De investering luidt ook een samenwerking tussen Upfield en Heüra Foods in. De margarinefabrikant, bekend van Blue Band, wil de gepatenteerde technologie van het Spaanse bedrijf ook gaan gebruiken voor ‘de volgende generatie’ kaasvervangers van het merk Violife.

In Nederlandse schappen

In 2022 haalde Heüra al €20 miljoen op, waarmee het vooral inzette op internationale groei. Het bedrijf begon in 2017 met de verkoop van vleesvervangers. Nu heeft het een breed portfolio, waaronder ook visvervangers. Het bedrijf is actief in meer dan 20 landen, maar de belangrijkste markt is Spanje. In Nederland worden de producten verkocht bij Jumbo.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin