Skip to content

Spaanse producent vleesvervangers Heura haalt € 20 miljoen op

Heura wil het geld gebruiken voor schaalvergroting en het vergroten van de aanwezigheid in markten zoals Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

De vleesvervangers van Heura zijn in Nederland verkrijgbaar bij Jumbo-supermarkten. - Foto: Heura premium

De vleesvervangers van Heura zijn in Nederland verkrijgbaar bij Jumbo-supermarkten. - Foto: Heura

De Spaanse producent van vleesvervangers Heura heeft € 20 miljoen aan kapitaal opgehaald. Het gaat om de uitgifte van converteerbare obligaties die volgend jaar tot nieuw vermogen zullen leiden.

Het betreft nu een overbruggingsfinanciering; volgend jaar volgt een volledige nieuwe financieringsronde (een zogenoemde Series B-ronde, die volgt na de start-upfase). Het bedrijf houdt er rekening mee dat het de grootste Series B-ronde in de alternatieve eiwitten in Europa kan worden.

Vleesvervangers Heura naar meer landen

Heura wil het geld gebruiken voor schaalvergroting en het vergroten van de aanwezigheid in markten zoals Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast wil het in nieuwe landen actief worden. Het merk is in Nederland verkrijgbaar bij Jumbo-supermarkten. Eerst verkocht de supermarkt ook gekoelde vleesvervangers, maar nu zijn alleen nog de diepvriesproducten verkrijgbaar.

Ambitie om in 2027 Europees leider te zijn in plantaardig

“Met nieuwe financiering in de hand zal Heura zichzelf in 2027 als de Europese leider op het gebied van plantaardige producten positioneren”, zo stelt het bedrijf. In het eerste halfjaar van 2022 maakte de producent een omzet van bijna € 15 miljoen. Dat was ruim € 7,5 miljoen meer dan een jaar eerder. Eerder dit jaar haalde het bedrijf al € 4 miljoen op in een crowdfundingscampagne.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin