Skip to content

Imagindairy haalt $ 15 miljoen binnen voor alternatief melkeiwit

Het Israelische bedrijf Imagindairy heeft in een investeringsronde $ 15 miljoen opgehaald.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

Het Israelische bedrijf Imagindairy heeft in een investeringsronde $ 15 miljoen opgehaald.

Dat bedrag komt bovenop het bedrag van $ 13 miljoen dat eind vorig jaar al binnenkwam. Dat brengt het totale bedrag dat het bedrijf, actief in alternatieve melkeiwitten, heeft opgehaald in de zogenoemde ‘seed investeringsronde’, een eerste investeringsronde voor een jong bedrijf, op $ 28 miljoen. Dat is één van de grootste bedragen in een dergelijke ronde in de alternatieve eiwitten-sector.

Het bedrijf ontwikkelt een alternatief voor melkeiwitten uit micro-organismen met behulp van fermentatie. Het stelt dat de technologie de productie mogelijk maakt van een spectrum aan zuivelvervangers zonder dat er melk voor nodig is. De alternatieve melkeiwitten zouden dezelfde smaak, textuur, functionaliteit en voedingswaarde hebben als hun melk tegenhangers. Ook zouden de eiwitten tegen een lage kostprijs gemaakt kunnen worden.

In gesprek met zuivelbedrijven

Het geld wil Imagindairy gebruiken voor onderzoek en ontwikkeling om een aantal producten te lanceren die de eiwitten bevatten. De onderneming is naar eigen zeggen in gesprek met grote zuivelbedrijven om hun productportfolio’s uit te breiden met de eiwitten van Imagindairy.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin