Doorgaan naar artikel

Japans-Nederlands Food-Tech Center stapt in hybride zuivel

Het European Germination Food-Tech Center gaat zich richten op hybride zuivel en op het verbeteren van de functionaliteit en voedingswaarde van zaden.

hybride zuivel

Zuivelvervanger ontwikkelt met ontkiemingstechniek van DAIZ Engineering. Foto: Nizo

Het Japanse DAIZ Engineering en Nederlandse Nizo hebben het European Germination Food-Tech Center opgericht in Ede. Het ontwikkelen van hybride zuivelproducten staat als eerste op de agenda.

De twee partijen gaan samenwerken aan de ontwikkeling van hybride zuivelproducten. Het European Germination Food-Tech Center gaat zich daarnaast richten op het verbeteren van de functionaliteit en voedingswaarde van zaden. DAIZ Engineering heeft een technologie ontwikkeld waarmee zaden onder optimale omstandigheden ontkiemen. Dit zorgt ervoor dat enzymen worden geactiveerd en de hoeveelheid aminozuren toeneemt. Dit stelt ze in staat om het moleculaire profiel van dierlijke eiwitten na te bootsen in plantaardige eiwitten. DAIZ werkt al aan plantaardige alternatieven voor eieren en melk en heeft een vleesvervangermix op basis van soja.

Nieuwe voedingsingrediënten

DAIZ focust nu met namen op soja, maar gaat in het Food-Tech Center ook de mogelijkheden van andere bonen, noten en granen verkennen. Nizo zet zijn kennis in om de voedingswaarde en verteerbaarheid van de gekiemde zaden te beoordelen. Hiermee kunnen nieuwe voedingsingrediënten ontwikkeld worden.

Lees ook: Hybride producten hebben vooral kans in foodservice en industrie

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin