Skip to content

Jumbo breidt assortiment Beter Leven zuivel uit

Foto: ANP

Foto: ANP

Supermarktketen Jumbo breidt het assortiment zuivel met het 1 ster Beter Leven-keurmerk verder uit.

Er worden vijf nieuwe zuivelproducten toegevoegd aan het aanbod in de winkels. Het gaat om karnemelk (1 en 0,5 liter-verpakking), halfvolle yoghurt (1 liter) volle en halfvolle melk (0,5 liter-verpakking). Er lag al enige tijd halfvolle melk (1- en 1,5 liter-verpakking), volle melk (1 liter) en volle yoghurt (1 liter) in de schappen. Jumbo bracht vorig jaar samen met zuivelonderneming Farmel en de Dierenbescherming Beter Leven-zuivel met 1 ster op de markt. De supermarktketen heeft de ambitie om in 2022 ‘alleen nog maar duurzamere melkproducten’ in de schappen te hebben.

Duurzamere melkproducten

Olaf de Boer, directeur Commercie van Jumbo: “De keuze voor dit keurmerk sluit aan op onze ambitie om steeds meer duurzamere melkproducten aan te bieden. De uitbreiding van het assortiment met het 1 ster Beter Leven-keurmerk is een logische volgende stap. Het Beter Leven-keurmerk is bovendien al langer bekend bij onze klanten. We hebben producten zoals eieren, vlees, vleeswaren en snacks met dit keurmerk in ons assortiment.” Volgens de Marijke de Jong, programmamanager Beter Leven-keurmerk bij de Dierenbescherming, doen steeds meer boeren mee en kiezen ook steeds meer consumenten voor duurzame producten met aandacht voor dierenwelzijn.

Eisen Beter Leven

1 ster Beter Leven-zuivel voldoet aan verschillende eisen op het gebied van onder andere dierenwelzijn, milieu en biodiversiteit. Zo lopen de koeien minimaal 120 dagen, 6 uur per dag buiten en lopen jonge dieren minimaal 100 dagen in de wei in hun eerste twee levensjaren. Ook moeten melkveebedrijven 100% groene stroom gebruiken en moeten ze minimaal 5% aan extensief beheerd kruidenrijk grasland hebben. Deelnemende melkveehouders ontvangen een plus van 6 cent bovenop de normale melkprijs.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin