Skip to content

Kwartaalomzet en -winst FrieslandCampina Maleisië gestegen

De omzet van Dutch Lady Milk Industries (DLMI) is in het tweede kwartaal van dit jaar met 3,3% gestegen naar € 70,1 miljoen.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

De omzet van Dutch Lady Milk Industries (DLMI) is in het tweede kwartaal van dit jaar met 3,3% gestegen naar € 70,1 miljoen. De winst van de FrieslandCampina-dochter nam toe met 12,6% naar € 4,9 miljoen.

De operationele winst exclusief versnelde afschrijvingen en eenmalige posten bedroeg € 7,5 miljoen. Dat is een stijging van 17,1% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging is volgens DLMI een gevolg van kostenbesparingen, prijsverhogingen om de inflatiedruk tegen te gaan en het afdekken van valutarisico’s.

De activa met betrekking tot de bestaande fabriek in Petaling Jaya zijn zoals eerder aangekondigd versneld afgeschreven. Dit is een gevolg van investeringen in een nieuwe fabriek in Bandar Enstek. DLMI investeert € 108 miljoen in deze nieuwe locatie die in de loop van 2024 in gebruik wordt genomen. De locatie in Petaling Jaya sluit dan de deuren.

Optimisme voor lange termijn

De Maleisische zuivelonderneming toont zich ondanks de huidige moeilijke marktomstandigheden voorzichtig optimistisch voor de lange termijn. Dutch Lady is een sterk merk en daarbij zou sprake zijn van een groeiend bewustzijn wat betreft de gunstige voedingswaarde van zuivel, in het bijzonder voor kinderen. De zuivelonderneming wil samen met de overheid werken aan het tegengaan van problemen als groeiachterstanden en obesitas bij kinderen. Daarnaast ondersteunt het bedrijf de overheidsambitie om te komen tot 100% zelfvoorzienendheid voor wat betreft de productie van melk.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin