Doorgaan naar artikel

KWS positief over belangrijk tweede halfjaar

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Mark Pasveer

Foto: Mark Pasveer

Zaaizaadconcern KWS boekte in het eerste halfjaar een lichte omzetdaling van 1,1%, maar hield de resultaatcijfers ongeveer op het niveau van een jaar eerder, zo blijkt uit de donderdag gepresenteerde verslaglegging over de eerste zes maanden van 2020-2021.

Het Duitse concern is daar dik tevreden mee, gezien de moeilijkheden van de coronapandemie en ook valuta-nadelen in met name Zuid-Amerika als gevolg van devaluaties in deze regio. Voor de rest van het lopende boekjaar blijft KWS optimistisch. De prognose van het eerste kwartaal wordt daarom gehandhaafd. De omzet komt uitgaande daarvan uit op € 1,283 miljard, wat op het niveau is van 2019-2020. De ebit-marge (resultaat voor belastingen en rente) komt op 11 tot 13%.

Zaadverkoop tweede helft van het jaar

Het tweede halfjaar is het belangrijkst voor KWS, want dan wordt voor een groot deel het zaad verkocht voor het groeiseizoen op het noordelijk halfrond. In het eerste halfjaar becijfert de boekhouding de omzet op € 326 miljoen. Het ebitda-resultaat (winst voor belastingen, rente en afschrijvingen) bedraagt min € 48,2 miljoen tegen min € 50 miljoen in dezelfde periode van 2019-2020. De nettowinst verbeterde fractioneel met 0,3% naar € 86,2 miljoen negatief. Beleggers reageerden in de ochtendhandel in Frankfurt/Main positief met een kleine winst voor het aandeel van het concern.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin