Skip to content

Lidl’s biokaas verkozen tot biologisch product van het jaar

De biologische kaas met 3-sterren Beter Leven van Lidl is verkozen tot biologisch product van het jaar. Bekijk de video.

Video
Food

De biologische kaas met 3-sterren Beter Leven van Lidl is verkozen tot biologisch product van het jaar.

Volgens de jury verdient Lidl de prijs ‘omdat ze een stap verder gaan op dierenwelzijn en milieu’. Jurylid en retaildeskundige Bart Fischer: “We hebben gekozen voor de biologische kaas van Lidl, omdat ze nog verder gaan dan biologisch. De impact die ze hiermee maken, het samen doen en de lat die ze nóg hoger voor zichzelf en de rest van de sector leggen, juichen wij enorm toe.” Voorheen hadden biologische producten een 3-sterren Beter Leven-keurmerk, maar dat is sinds vorig jaar niet meer automatisch het geval vanwege strengere eisen.

De supermarktketen gaat een langetermijn-samenwerking aan met de biologische boeren die hun melk leveren voor de zuivel en die ontvangen een meerprijs voor hun melk, aldus Lidl. De supermarkt sluit niet uit dat ook andere zuivelproducten verder worden verduurzaamd.

Het product ‘Ons ei, het ei van dichtbij’ van VOF de Zwaanheuvelhoeve won de tweede prijs. De publieksprijs en derde prijs ging naar Wisselwaar Muesli noten & zaden van Udea.

Bekijk in de video de reacties van de prijswinnaars tijdens de uitreiking op de Biobeurs.

Snel delen

Afbeelding
Iris Hofman

Audiovisueel redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin