Doorgaan naar artikel

Moederbedrijf Quorn brengt zijn mycoproteïnen op markt

Marlow Foods, het moederbedrijf van de Britse vleesvervangerproducent Quorn, gaat zijn mycoproteïnen ingrediënten verkopen aan andere voedings- en drankfabrikanten.

Marlow Foods produceert schimmeleiwitten die de basis vormen van de producten van Quorn. Foto: Canva premium

Marlow Foods produceert schimmeleiwitten die de basis vormen van de producten van Quorn. Foto: Canva

Marlow Foods, het moederbedrijf van de Britse vleesvervangerproducent Quorn, gaat zijn mycoproteïnen-ingrediënten verkopen aan andere voedings- en drankfabrikanten.

Het bedrijf richt een nieuwe afdeling op, Marlow Ingredients, dat zich gaat richten op de verkoop van de mycoproteïnen (schimmeleiwitten) die ook gebruiken worden in de producten van Quorn. Producenten in Europa kunnen als eerst gebruik gaan maken van het ‘super eiwit’, zoals de producent het zelf noemt. Daarna moet het internationaal verkrijgbaar worden.

Voeding verduurzamen

De keuze van de Marlow Foods om hun schimmeleiwit op de markt te brengen komt voort uit de missie om ‘klimaat verandering te stoppen door middel van lekkere voeding’. Marco Bertacca, CEO van Marlow Foods: “Wij erkennen de noodzaak voor de mensheid om duurzamer te eten. Door onze mycoproteïne beschikbaar te stellen aan anderen, zal Marlow Ingredients een cruciale rol spelen in het helpen bereiken van een van onze missies.”

Voorloper in schimmeleiwit

Marlow Foods is al veertig jaar bezig met de productie van schimmeleiwitten die nu de basis vormen van de producten van Quorn. Sinds 1985 liggen de producten van Quorn op basis van mycoproteïnen in de supermarktschappen en is het ook in Nederland verkrijgbaar. Sinds 2015 is Marlow Foods onderdeel van het Filipijnse voedingsmiddelenbedrijf Monde Nissin.

Lees ook: Mycoproteïne voor vleesvervangers in opkomst

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin