Skip to content

Nestlé-merk Wunda is niet meer te koop

Wunda, de plantaardige zuiveldrank op basis van gele erwten is niet meer te koop. Nestlé heeft het merk ook van zijn sites gehaald.

Nestlé Wunda zuivelvervangers erwten

Wunda was een van de eerste zuivelvervangers op basis van gele erwten. Het is niet meer te koop. - Foto: F&A

Het plantaardige zuivelmerk Wunda is uit de schappen verdwenen. Nestlé heeft het merk ook van zijn websites gehaald.

Dat Wunda in Nederland uit de verkoop is, bevestigt een woordvoerder van het Zwitserse voedingsbedrijf. Op aanvullende vragen van Food&Agribusiness is het niet ingegaan. Zowel op de Nederlandse als op de internationale sites is het zuivelalternatief op basis van gele erwten niet meer terug te vinden. Ook de site mywunda.com is niet meer bereikbaar.

Nestlé geeft nu nog twee merken die zich richten op plantaardige dranken: Nestlé Barista Plant Based Professional (alleen verkrijgbaar in Azië) en Nature’s Heart (alleen verkrijgbaar in Latijns-Amerika). Alleen Albert Heijn heeft nu nog een erwtendrank in het assortiment in Nederland.  

Wunda niet te koop in VK

Begin 2023 liet Wunda de eerste barstjes zien. Nestlé haalde de drank in het VK uit de schappen, samen met vleesvervangermerk Garden Gourmet. Het bedrijf gaf als verklaring te willen focussen op de ‘kernportfolio’. “We menen dat het op dit moment juist is om onze investeringen en middelen te concentreren op het versterken van ons kernportfolio, in plaats van op de aanzienlijke investeringen die nodig zijn in de nieuwe merken,” was toen de reactie van Nestlé.

Erwtendrank

Wunda werd in 2021 geïntroduceerd in Nederland. Het was een van de eerste dranken op basis van gele erwten. Nestlé zette in de marketing in op het gezonde aspect van de drank. In tegenstelling tot haver- en amandeldrank, heeft erwtendrank een bijna vergelijkbare voedingswaarde als koemelk. Het is daarmee samen met sojadrank een van de gezondste alternatieven voor melk.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin