Skip to content

Nieuw samenwerkingsverband wil visvervangers op de kaart zetten

36 bedrijven hebben een nieuw samenwerkingsverband opgericht om de groei van vis- en zeevruchtenvervangers te versnellen.

Visvervangers

36 bedrijven hebben een nieuw samenwerkingsverband opgericht om de groei van vis- en zeevruchtenvervangers te versnellen. Future Ocean Foods, zoals de organisatie heet, wil een gemeenschap opbouw, kennis verspreiden en samenwerking stimuleren.

De bedrijven zijn afkomstig uit veertien verschillende landen, waaronder twee uit Nederland: Sophie’s Bionutrients en Vegan Finest Foods. De groep bedrijven denkt dat de ontwikkelingen in visvervangers ook de categorie alternatieve eiwitten als geheel vooruit kan helpen, omdat ‘het verder gaat dan burgers en nuggets’. Ook in niet-Westerse eetpatronen zijn vis en zeevruchten veel prominenter aanwezig dan vlees. Future Ocean Foods gaat zich daarom inzetten om stakeholders met elkaar te verbinden en bewustzijn te creëren voor het belang van alternatieven voor vis.

Concurreren op gezondheid

Daarnaast gaat het verband inzetten op het verbeteren van de voedingswaarde van vis- en zeevruchtenvervangers. Ook omdat consumenten vis als gezond zien, moet een vervanger niet alleen op smaak concurreren, maar ook op gezondheidsgebied, stelt directer van Future Ocean Foods, Marissa Bronfman.

Naast de 36 bedrijven zijn ook The Good Food Institute (GFI), ProVeg en The Global Organization for EPA & DHA Omega-3s (GOED) aangesloten bij Future Ocean Foods.

Lees ook: Voorzichtige groei voor markt van visvervangers

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin