Skip to content

Omzet Sligro met 17% gestegen

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP premium

Foto: ANP

De omzet van groothandelsbedrijf Sligro is in het derde kwartaal van 2022 met 17% gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Over de eerste negenmaanden van dit jaar ligt de omzet met ruim € 1,7 miljard bijna 33% hoger. Dat heeft de onderneming bekendgemaakt in een handelsbericht.

Sligro doet ook in België goede zaken

Sligro heeft de stijgende prijzen als gevolg van de inflatie deels doorberekend in zijn producten. De omzet steeg in het derde kwartaal met 17,1% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar naar € 586 miljoen. Ook in België deed het bedrijf goede zaken. Daar stegen de opbrengsten met 43,5% naar € 66 miljoen. Wel waren er in het derde kwartaal vorig jaar nog coronamaatregelen van kracht, onder meer in de horeca, een belangrijke afzetmarkt voor Sligro. De groepsomzet in vergelijking met die ten tijde vóór de coronacrisis lag in het derde kwartaal 6% hoger.

Problemen in horecasector

Sligro geeft aan rekening te houden met problemen in horecasector door personeelstekorten en hoge energiekosten. De groothandel verwacht de problemen te kunnen opvangen. Sligro, met zo’n 4.000 voltijdmedewerkers, merkt naar eigen zeggen nog weinig van het lagere consumentenvertrouwen als gevolg van de hoge inflatie. Dat zou onder meer een gevolg zijn van loonstijging en de compensatie voor energiekosten.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin