Doorgaan naar artikel

Ornua investeert in boterfabriek Kerrygold

De Ierse zuivelonderneming Ornua heeft € 40 miljoen geïnvesteerd in uitbreiding van zijn fabriek voor Kerrygold-boter in het Zuid-Ierse Mitchelstown.

Kerrygold-boter

In de VS is Kerrygold inmiddels het op een na grootste botermerk terwijl het in Duitsland marktleider is. Foto: Canva

De Ierse zuivelonderneming Ornua heeft € 40 miljoen geïnvesteerd in uitbreiding van zijn fabriek voor Kerrygold-boter in het Zuid-Ierse Mitchelstown.

De capaciteit is opgevoerd met 80.000 ton boter per jaar ofwel 1 miljoen pakjes per dag. Ornua speelt daarmee in op de toenemende vraag naar Kerrygold-boter in vele landen ter wereld. In de VS is Kerrygold inmiddels het op een na grootste botermerk terwijl het in Duitsland marktleider is. Ornua hoopt dat Kerrygold binnenkort het eerste voedingsmerk in Ierland is dat de € 2 miljard aan verkopen overschrijdt.

Tien verpakkingslijnen voor vijftig verschillende formaten

De fabriek in Mitchelstown bij Cork beschikt nu over tien verpakkingslijnen voor vijftig verschillende formaten die worden verkocht in zestig landen. “De investering versterkt de routes naar hoge-waardemarkten die Ornua creëert voor de Ierse zuivelindustrie”, aldus het bedrijf, een coöperatie van Ierse zuivelverwerkers en melkveehouders.

Lees ook: Toekomst Ierse zuivelexporteur onduidelijk na leegloop aan de top

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin