Skip to content

Pfeifer & Langen mag Rügenwalder Mühle overnemen

Pfeifer & Langen mag een meerderheidsbelang nemen in Rügenwalder Mühle. Dat geeft volgens Brussel geen aanleiding tot concurrentieproblemen.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
De productie van vleesvervangers bij Rügenwalder Mühle.- Foto: Rügenwalder Mühle

De productie van vleesvervangers bij Rügenwalder Mühle.- Foto: Rügenwalder Mühle

De Europese Commissie stemt in met de overname van Rügenwalder Mühle, een grote Duitse producent van vegetarische en vegan producten, door het Duitse voedingsbedrijf Pfeifer & Langen. Volgens de koper verandert er niets aan het merk of bedrijf. Aan de goedkeuring door de Europese Commissie ging een intensief onderzoek vooraf.

De officiële goedkeuring van de eind vorig jaar aangekondigde investering maakt de weg vrij voor de fusie van de twee familiebedrijven. Pfeifer & Langen mag een meerderheidsbelang nemen in Rügenwalder Mühle. Dat geeft volgens Brussel geen aanleiding tot concurrentieproblemen. Volgens de Europese Commissie gaat het bij de overname vooral om de verwerking en conservering van vleesvervangende producten.

Geen ontslagen bij Rügenwalder Mühle

Eind november werden de overnameplannen bekend. De Keulse familieholding Pfeifer & Langen gaf destijds geen informatie over het bedrag. Rügenwalder Mühle blijft echter een merk en bedrijf; er zijn geen plannen om banen te schrappen, aldus een woordvoerder. Ook het huidige management moet aanblijven.

Plantaardig groter

Rügenwalder Mühle werd in 1834 opgericht en heeft ongeveer duizend medewerkers. Het bedrijf was in 2014 een van de eerste Duitse vleesverwerkers die sterk investeerde in een plantaardig assortiment. Het familiebedrijf verdient ondertussen meer aan de plantaardige producten dan aan reguliere voedselproducten. Tegenwoordig zou Rügenwalder Mühle zelfs marktleider in plantaardige vleeswaren zijn. De grote Duitse vleeswarenfabrikant maakte vorig jaar bekend dat het vegetarische assortiment verder wordt uitgebreid. Al 50 van de 73 producten in het assortiment zijn nu al vegetarisch of veganistisch.

Pfeifer & Langen

Naast de gelijknamige suikerfabrikant omvat Pfeifer & Langen Industrie- und Handels-KG merken als Funny-Frisch en Chio Chips, de Krüger Group (Kaba, Schgetten) en de veganistische voedingsstart-up Endori. Het bedrijf, opgericht in Keulen in 1870, is een van de grootste suikerfabrikanten van Europa en heeft meer dan 2.500 medewerkers. Volgens de eigen informatie van het bedrijf bedroeg de omzet in 2022 ongeveer € 1,33 miljard.

Snel delen

Iede de Vries
Iede de Vries

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin