Skip to content

Opnieuw investeert een Duits suikerbedrijf in vleesvervangers

Opnieuw stapt een Duits suikerbedrijf in vleesvervangers. Na Nordzucker investeert ook Pfeifer & Langen in plantaardige voeding.

Pfeifer & Langen heeft een meerderheidsaandeel in Rügenwalder Mühle, producent van vegetarische producten. - Foto: Rügenwalder Mühle

Pfeifer & Langen heeft een meerderheidsaandeel in Rügenwalder Mühle, producent van vegetarische producten. - Foto: Rügenwalder Mühle

Het Duitse suikerbedrijf Pfeifer & Langen heeft een meerderheidsaandeel verworven in Rügenwalder Mühle, een grote producent van vegetarische producten.

De bedoeling is dat de onderneming een plekje krijgt binnen de ‘The Nature’s Richness Group’, die Pfeifer & Langen in de afgelopen jaren heeft opgezet. Deze tak bundelt verschillende activiteiten om samen met het bedrijf Endori de markt voor plantaardige voeding verder te ontwikkelen. De transactie ligt nog wel ter goedkeuring bij de mededingingssautoriteiten.

Nordzucker, ook een Duits suikerbedrijf, maakte onlangs eveneens bekend te investeren in plantaardige eiwitten. Het bedrijf zet in op de gele erwt als ingrediënt voor voedings- en diervoederindustrie en steekt hier € 100 miljoen in.

Vleesvervangers nu groter dan vlees bij Rügenwalder Mühle

Rügenwalder Mühle, van oudsher een regionale producent van worsten, was een van de eerste vleesverwerkers die investeerde in plantaardige alternatieven. Vanaf eind 2014 heeft het bedrijf zijn assortiment vleesvervangers steeds verder uitgebreid. Het zou inmiddels gaan om de marktleider in plantaardige vleesvervangers in Duitsland.

De onderneming verkoopt sinds 2021 meer vegetarische producten dan vlees. De vegetarische divisie is goed voor 60% van de omzet. Die lag in 2021 volgens Duitse media rond de € 263 miljoen. Met de investering wil Rügenwalder Mühle profiteren van de mogelijkheid om zijn portefeuille verder te ontwikkelen, vooral buiten de Duitse markt.

Pfeifer & Langen is vooral bekend als producent van suiker. Het familiebedrijf telt ruim 2.500 medewerkers en heeft een jaaromzet van zo’n € 1,3 miljard.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin